I-tec

I-tec: Forradalmi Internorm-Technológia

 

A forradalmi vasalatrendszer

A megfelelő stílust követő építészet esetében igény van ahhoz illő ablak designra is. Ezért fektetünk nagy hangsúlyt újdonságainkra. 

Az Internormnál már évek óta standard a rejtett pántok alkalmazása - látható vasalatot csak ott alkalmazunk ahol szükséges - most ezt a technikát ültettük át a falcba is.

Az új vasalati rendszer több szempontból is forradalmi újdonság, nincsenek látható záróelemek a tokban. A záró csappanytúk a szárnyprofil belsejében vannak összekötve egymással.

Forradalmi újdonság
Az integrált vasalatot jelenleg a home pure  műanyag/alu ill. műanyag-ablaknál a         KF 500 típusnál alkalmazzuk.

A szárny reteszelését a kiálló záróelemek helyett a rejtett csappantyúk biztosítják.

Könnyű tisztíthatóság
A keretek tisztítása lényegesen leegyszerűsödött mivel a kiálló alkatrészek szinte teljesen eltűntek. Csupán a szárnyon van néhány alkatrész amely kiáll a profil síkjából, de közöttük is sima, könnyen tisztítható műanyag felület található.

Meggyőző biztonság
Az I-Tec vasalattal szerelt ablakok már alapkivitelben teljesítik az EN 1627-1630 szerint minősített RC2N biztonsági fokozatot.

Tökéletes stabilitás és igényes megjelenés
A nagyvonalú ablak forma és a  3-rétegű hőszigetelő üvegezés következtében nehéz szárnyakkal kell számolni. Az ablakszárny kifogástalan működését alul egy négycsuklós csapágy, felül pedig egy ollócsapágy biztosítja. Az újszerű konstrukcióval akár 130 kg-os szárnyak is könnyedén mozgathatóak.

 

 

Friss levegő és energiatakarékosság

Egészség
A friss levegő elengedhetetlen a komfortérzethez, a pihentető alváshoz, a kiváló koncentrációs és teljesítőképességhez. Az allergiások is fellélegezhetnek, az opcionálisan beépíthető szűrők megakadályozzák a szálló por és a virágporok bejutását. A szabályozott  I-tec szellőző a penézsedést is megakadályozza. 

Energiatakarékosság
A kontrollálatlan kampányszerű vagy tartós szellőztetés nagy energiaveszteséghez vezet. Az I-tec szellőző beépített, nagy hatékonyságú hőcserélővel rendelkezik. Az ennek köszönhető 86 %-os hővisszanyerés minimálisra csökkenti az energiaveszteséget.

Design
Az I-tec szellőző tökéletesen illik az új KF 500 home pure ablakcsaládba. Az ablak külső és belső oldalán csak keskeny szellőzőrácsok láthatók. A hagyományos szellőzőrendszerekkel ellentétben tehát a külső és belső architektúra nem szenved csorbát, és nagy energiaveszteséggel sem kell számolni, ami a kontrollálatlan kampányszerű vagy tartós szellőztetés magával vonna. A szellőző beépítése az ablak beépítésével azonos munkafolyamatban történik.

Kényelem
Az integrált I-tec szellőzővel ellátott ablakok folyamatos friss, tiszta levegővel látják el a lakóteret. A nedves levegő, a kellemetlen szagok és káros anyagok automatikusan cserélődnek friss levegőre. A közvetlenül az ablakra szerelt vezérlő elemmel szellőző kényelmesen kezelhető. 

Biztonság
A légcserénél az ablak zárva marad, így a betörésvédelem is állandó. A ház elhagyásakor nem marad bizonytalanság, hogy vajon az ablakot becsuktuk-e a szellőztetés után.

 

 

Integrált árnyékolás

Önálló energiaellátású Photovoltaik-reluxa
Valamennyi Internorm kapcsolt szárnyú ablakrendszer felszerelhető külső áramforrás nélküli motorikus meghajtású redőnnyel. Az energianyerés közvetlenül az ablaknál egy Photovoltaik-modulon keresztül történik. A modul a reluxablendébe van beépítve, amely az elektromos motort önellátó módon működteti. Ez az energia egy akkumulátorban kerül tárolásra, és szükség szerint így áll rendelkezésre. Az akkumulátor állandó feltöltése már szórt fény esetén is megtörténik.

Előnyök az Ön számára:

  • nincs energiaköltség
  • nincs elektromos telepítés
  • nincs plusz munkálat

mivel elektromos kiépítést nem igényel.

Ez a típusú reluxa ideális felújításokhoz, hiszen a reluxa a szerkezetbe építve érkezik a helyszínre, mivel elektromos kialakítás nem igényel az ablakkal együtt azonnal beépíthető, és beüzemelhető. Minden kapcsoltszárnyú ablaknál utólagosan is szerelhető. A vezérlés kétirányú távirányítóval történik, több reluxa kombináltan is vezérelhető.

 

   

Innovatív tökéletesen kerek megoldás

Számos ablaküveg csak néhány ponton rögzített a kerethez. Az Internormnál alapfelszereltség a FIX-O-ROUND technológia a hézagmentes körkörös rögzítés.

Ennek a technológiának az előnye az ablakkeret üvegtáblával való körbefutó ragasztásában rejlik. Ezáltal lényegesen javul az ablak stabilitása, hő- és hangszigetelése, betörés elleni biztonsága, és működőképessége annak egész élettartamán keresztül